Paleis van Justitie in Brussel
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

OnePlus verslaat de Belgen in restauratie Justitiepaleis in Brussel

De Belgen zijn alweer veertig jaar bezig het justitiepaleis in Brussel op te knappen. Hele generaties criminelen hebben geen idee hoe dit paleis er nu echt uit ziet en daar helpt OnePlus een handje bij… Sterker nog, ze gebruiken niet eens een flagship smartphone om te laten zien wat de lokale bouwvakkers niet voor elkaar krijgen! Ja, we hebben het inderdaad over AI gegenereerde content.

Het verhaal van de restauratie van het pand klinkt misschien alsof het uit een oudhollandse mop komt, maar niets is minder waar. Qua budget en skills is het opknappen van het gebouw zo’n lastige klus dat op het gegeven moment zelfs de steigers zo versleten waren, dat ze die hebben moeten vervangen om door te kunnen werken aan de klus. Wie benieuwd is hoe het strafhof eruit is komen te zien, kan terecht op Insta. De beelden zijn gegenereerd met de OnePlus Nord 4.

In Nederland kunnen we er trouwens ook wat van qua lange restauraties of restauraties waar we halverwege gewoon mee stoppen omdat het geld op is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Waalbrug in Nijmegen 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.