patently mobile
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gaat Microsoft voor de derde keer smartphones uitbrengen?

Microsoft bracht na aankoop het merk SideKick ten gronde door een verplichte update van Linux naar Windows servers. Daarmee verloren alle Sidekick gebruikers wereldwijd al hun cloud-based data. Backups, die waren er niet. Later kocht het Nokia om Windows Mobile smartphones mee te maken. Inmiddels is dat Nokia van de Chinees HMD omdat Microsoft geen impact wist te maken. Dit weekend werd duidelijk dat Microsoft het nog een keer wilt gaan proberen.

Of Microsoft opnieuw een telefoonfabrikant gaat kopen is nog niet heel duidelijk. Maar inmiddels is de markt voor non-Apple smartphones toch echt wel verdeeld tussen China, Korea en Google.

Het gerucht komt naar boven omdat Microsoft een nieuw patent heeft aangevraagd voor een foldable smartphone aldus Patently Mobile.

Een terugkeer voor Microsoft zou erg interessant zijn. De markt voor Windows Mobile gaven ze wel heel snel op. Hoewel de verkoopaantallen niet enorm waren, waren er zeker wel fans van de bijzondere versie van Windows 8 dat op de toestellen draaide.

Inmiddels is Windows 11 helemaal in staat om op Risc processors van ARM te draaien, net als Windows Mobile toen. Microsoft heeft die stap gezet om de nieuwe laptops met Qualcomm SnapDragon X chipsets van Windows te kunnen voorzien. Groot nadeel is nog altijd wel dat er weinig software op dat nieuwe Windows draait. Zeker qua games is dat een enorm probleem. Maar er zijn wel volop ontwikkelingen bij softwaremakers om Risc te omarmen. Dus wie weet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.