tesla cybercab schets
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Tesla gaat deze week haar Cybercab taxi lanceren

De verwachtingen zijn hoog komende vrijdagochtend. Naar verwachting gaat Tesla als eerste autofabrikant een dedicated elektrische taxi aankondigen. De verwachte naam is Cybercab.

Tesla zal deze presentatie doen tijdens haar we.robot evenement. Deze wordt gehouden in de Warner Bros. Studios in Los Angeles.  De robottaxi zou maar zo een belangrijke stap kunnen zijn voor het bedrijf. De meeste autonome taxibedrijven bouwen vooral bestaande wagens om tot zelfstandige elektrische taxi. Die van Tesla zou veel compacter zijn en nog maar aan twee personen ruimte bieden. Personeel is uiteraard compleet overbodig in dit concept, net als een stuur. Het zou zelfs maar zo een driewieler kunnen zijn als we naar een vroege schets van de wagen kijken.

Het hele idee van Tesla is dat deze taxi’s goedkoop te produceren zijn en daarmee prima en masse door diensten als Uber aangeschaft kunnen worden. Wel is het probleem op dit moment nog dat er weinig plekken buiten de VS zijn waar auto’s echt zelfstandig mogen rijden. Ook is er nog de kans dat Tesla de markt grijpt door zelfstandig de taxidienst uit te rollen. Eigenlijk net zoals SpaceX zelf haar internetabonnementen via haar satellietdienst aanbiedt. Op die manier zou Musk in staat moeten zijn om, waar het mag, de taximarkt volledig te domineren met lage prijzen. Immers is de chauffeur geen factor meer in de kostenberekening.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.