Lync & Co 02
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Lynk & Co brengt binnenkort de 02 naar Nederland

Volvo zusje Lync & Co komt binnenkort eindelijk met haar 02 naar Nederland. Na een facelift voor de 01 in afgelopen september (ja, je kunt hem ook in een andere kleur bestellen) is er nu dus het nieuws dat er echt een compleet nieuw model van de Chinese autobouwer komt. Sterker nog, deze is wel volledig elektrisch.

Opnieuw probeert de Chinees als prijsvechter de Europese markt voor haar te winnen. Na de scherp geprijsde 01 die vooral een goedkopere Volvo Xc40 was (zelfde eigenaar), moet de 02 de prijsdruk opvoeren in het elektrische segment. De Lync & Co 02 komt namelijk ook maar in een uitvoering met een prijskaartje van €35,995.

Voor die prijs koop je een 5-deurs hatchback met een actieradius van 445 kilometer. Net als bij de Volvo CX30 wordt het ontwerp van het dashboard minimalistisch. Een stuur en een scherm is waar je het zo ongeveer mee moet doen. Deze bolide lijkt echter het best gematcht te kunnen worden aan de Volvo EX30, al is de 02 nog steeds net iets groter en een stuk goedkoper. Ook de batterij van de 02 is groter dan die van de Volvo. Achterin krijg je 410 liter opslagruimte, maar de wagen zelf is 4,46M x 1,84M x 1,57M groot.

Je kunt ditmaal voor twee varianten kiezen. De kale Core editie en een Mode editie. De More bevat 20 inch velgen in plaats van 19 inch en je krijgt vegan lederen bekleding in plaats van gerecycled PET plastics. Je kunt hem enkel kopen of huren. Andere vormen van eigendom zijn er niet meer voor de 02.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.