act ac7072 img20241012164830
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: ACT AC7072 USB-C Hub 4 Port biedt lekker veel USB

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de ACT AC7072 met 5 sterren.

THE GOOD

  • Twee USB-C poorten
  • Twee USB-A poorten
  • USB-C charger passthru op de derde poort

THE BAD

USB poorten, hier op de redactie hebben we altijd een schrijnend tekort eraan. Met de ACT AC7072 USB-C Hub 4 Port komt de Nederlandse hardwarefabrikant met een handige oplossing. Daar maken ze van een enkele USB-C poort op jouw laptop drie extra USB-C en twee extra USB-A poorten. Handig!

Unboxing

De USB hub zit netjes verpakt in een kartonnen doosje. Op een paar plastic plakkers na, is hij al helemaal vrij van plastics. Dus die verpakking kunnen we goed recyclen. Ook de overbodige documentatie is weggelaten. Top!

act ac7072 img20241012164859

Ontwerp

De USB hub is een nette combinatie van grijs aluminum en zwarte plastics en rubbers. Er is geen laptop waar deze niet netjes bij past. Erg netjes gedaan.

act ac7072 img20241012164905

USB Capaciteit

De hele hub is gebouwd op basis van de USB 3.0 SuperSpeed standaard. Tegenwoordig mogen we dat netjes USB 3.2 Gen 1 noemen. Iets hipper, maar nog steeds het dezelfde maximale datasnelheid van 5Gbps.

Die beschikbare capaciteit mag je nu verdelen over vijf poorten. Gezien de meeste USB apparaten niet tegelijk dataverbindingen gebruiken, kunnen we stellen dat dit dus een lekkere snelle hub is. Je krijgt in totaal drie USB-C aansluitingen en twee USB-A aansluitingen. Stroom kont gewoon vanaf jouw laptop, dus hou er rekening mee dat je geen heel zware hardware kunt aansluiten op deze USB hub zoals oude externe harddrives. Maar SSD’s is geen enkel probleem en ook mijn Logitech webcam doet het prima op deze hub.

Waar komt die naam 4 port vandaan? Je offert op jouw systeem natuurlijk een poort op om deze hub aan te sluiten. De derde poort is ook echt een USB poort waar je jouw laptoplader op aansluit. Die gebruik je dus niet echt voor data.

Conclusie ACT AC7072 USB-C Hub 4 Port

De ACT AC7072 USB-C Hub 4 Port levert je voor een paar tientjes een mooie, grote hoeveelheid USB poorten. Nu steeds meer hardware overgaat op USB-C is het feit dat je op deze hub drie USB-C aansluitingen (waarvan 1 voor jouw lader) hebt echt geen overbodige luxe meer. Verder werkt hij precies zoals ACT belooft, dus niks aan te merken op de kwaliteit. Die is gewoon goed.

ACT AC7072 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.