tesla optimus
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Whoops: Indrukwekkende Tesla robots blijken gedeeltelijk acteurs

De verwacht het misschien niet op het terrein van de filmstudio’s van Warner Bros. Maar de indrukwekkende demonstratie van hoe ver de Tesla Optimus zou zijn, valt mogelijk toch wat tegen. Tijdens de perspresentatie afgelopen week liepen de robot’s van Tesla door de menigte en voerden verschillende taken uit om de gasten te verbazen en te vermaken. Maar de AI achter deze robots blijkt nog helemaal niet zo ver.

Een van de bezoekers besloot een Tesla Optimus de vraag te stellen of het helemaal AI is, of gedeeltelijk. Mogelijk omdat alle robots een andere, wel heel erg natuurlijk klinkende stem hadden en omdat de gesprekken wel heel erg vloeiend liepen. Daarmee zou Tesla de AI markt ver, ver vooruit zijn geweest. De robot gaf toe dat het echt niet allemaal AI is wat de mensen die avond te zien kregen. Er werd niet in detail getreden, maar het vermoeden is nu dat het lopen van de robots en mogelijke andere bewegingen echt AI aan het werk is, maar de rest nog niet zo.

Hoe dan ook, Tesla laat wel zien enorme stappen te maken met de Tesla Optimus en zonder twijfel is dit wel het ambitieniveau waar Tesla naartoe werkt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.