Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

LEGO World 2024, dit verwachten we

Heel eerlijk; LEGO World 2023 was niet heel best. Dat zagen we ook terug in jullie reacties onder de review van LEGO World 2023. De persberichten die LEGO eruit heeft gestuurd voor dit jaar, zijn echter veelbelovend voor de editie van 2024!

Zo kondigde LEGO al aan dat de LEGO McLaren P1 als lifesize model op de beurs staat, net al een Porsche 911 en een Lamborghini.

lego mclaren p1 op silverstone

Er is geen foto van, maar LEGO zegt een deel van de LEGO fabriek naar LEGO World te hebben verplaatst. Voor het eerst sinds heel, heel, heel veel jaren worden er weer stenen op Nederlandse bodem geproduceerd. We vermoeden dat het weleens dezelfde machine kan zijn die bij de entree van LEGO House staat. We gaan er morgen achter komen.

LEGO Star Wars bestaat 25 jaar. Maar dat thema ontbreekt eigenlijk nooit van de showvloer. We zijn benieuwd of het enkel een opstelling is met de belangrijkste modellen uit de serie of dat LEGO hier echt gaat uitpakken met een bijzondere promo. Denk aan een exclusieve build zoals ze jaren geleden deden met de introductie van Harley Davidson. Voor Star Wars fans zou dat natuurlijk een ultieme gift zijn.

Voor de fans zijn op de vrijdag en zaterdagStar Wars designers Lucy Bilgin en John Ho aanwezig om LEGO sets te signeren. Helaas zullen we die op ons verslag van de openingsdag dus niet treffen.

LEGO World 2023

Ook andere thema’s keren natuurlijk weer terug op de vloer. Duplo voor de kleinsten, LEGO City en Friends voor de wat oudere.

LEGO World Blokjes Laseren

Opnieuw kun je zelf een minifiguur maken. Of je opnieuw blokjes kunt laten laseren is niks bekend. Welk keert de botanische kas opnieuw terug. Die werd pre-corona al eens ingezet om te laten zien dat ze groene LEGO steentjes zonder olie konden produceren. Nu verwachten we dat deze vol bloemen staat en dat je hier je eigen bloemen kunt gaan bouwen.

En dan is er natuurlijk nog het enorme display van de AFOL community. Voor ons als redactie ieder jaar weer het echte hoogtepunt van de show.

Vorig jaar klaagden we over de hoge prijzen van de horeca op de jaarbeurs. Iets dat een flinke aanslag kan betekenen op het budget van minder kapitaalkrachtige gezinnen (ook bij ons werd flink geklaagd). LEGO laat expliciet weten dat het dit jaar is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen naar het evenement.

LEGO World Opening door Aaron en Quinn

Liever prikkelvrij naar LEGO World? Dan gaat het evenement zondagochtend 08:30 al voor je open. Anderhalf uur staat de muziek zacht en flitst het licht niet zo hard. Op andere dagen zijn er stilteruimtes beschikbaar. En alles is toegankelijk voor rolstoelers. Net als voorgaande jaren.

De dagen op LEGO World duren van 10:00 tot 17:00 en tickets zijn echt alleen via TicketMaster te koop.

LEGO kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.