Huawei MatePad 11 Soft Light
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Chipwars: Zit TSMC nu wel of niet achter de nieuwe processors van Huawei?

Het is weer spannend in de chipwars tussen de VS en China. Het Taiwanese TSMC mag van de VS namelijk nog veel soorten chips produceren, maar niet beschikbaar stellen aan andere partijen uit China, waaronder Huawei. Nu blijkt dat er toch TSMC chips in de chipsets van Huawei opduiken.

Het gaat specifiek om de in 2022 gepresenteerde Huawei Ascend 910B die onverwacht sterke prestaties wist neer te zetten. Heel de wereld was verrast met dat China deze chipset nu al wist te produceren.

Voor de productie van de chip leunt Huawei op een concurrent van TSMC en wel SMIC, die wel voor de Chinese markt mag produceren. Die chipmaker heeft veel minder geavanceerde technologie in huis dan TSMC.

Bij een Teardown meldt Bloomberg echter dat een belangrijk onderdeel in de Huawei Ascend 910B afkomstig is van de productielijn van TSMC. En die laatste zwijgt in alle talen. Nouja, laat weten niet te weten hoe containers vol met haar Chips in de productielijn van Huawei zijn opgedoken. Bovendien heeft Huawei de opvolger van deze chipset, de Ascend 910C al bijna klaar voor lancering.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.