Een van de meest innovatieve spelers in de markt van de mini-portemonnees komt zowaar van eigen bodem: Valenta. We kwamen recent in contact met het merk en bekeken wat opties die ze aanbieden binnen het ‘Mix and Magsafe-concept’, te weten de:
- Card Wallet leer Magsafe Luxe,
- Powerbank Magsafe Ultra Slim,
- Cardprotector aluminium Magsafe
Het idee is dat je de Cardwallet neemt en vervolgens kiest of je deze wil combineren met de Cardprotector of Powerbank.
Uitpakken
In de verpakking van de drie producten krijg je eigenlijk precies wat je zou verwachten. De cardprotector en wallet komen gewoon as-is, en we kunnen geen onnodige plastics opmerken. De powerbank wordt geleverd met een USB-C-naar-USB-C kabel. In de verpakking van deze laatste is wel plastic toegepast, waar we voor deze toepassing tegenwoordig steeds vaker papieren alternatieven zien.
Cardprotector Aluminium Magsafe
- Capaciteit voor tot 7 pasjes
- Afgeschermd voor RFID
- Slotmechanisme
- Magsafe-compatible
De Cardprotector lijkt fysiek op de bekende interne delen van de miniportemonnees die al een paar jaar populair zijn. Echter, in plaats van een clip aan de onderzijde koos Valenta voor een hendel aan de zijkant. Deze is voor de gemiddelde gebruiker veel makkelijker bereikbaar met de duim en daarmee natuurlijk oneindig veel beter. Ja, alle miniportemonneegebruikers kennen het trotse moment waarop ze zich realiseerden de handigheid te hebben ontwikkeld om met één hand de clip aan de onderzijde te bedienen, maar het is ergonomisch gewoon minderwaardig.
De slotfunctie is naar ons idee het meest handige aan de implementatie van Valenta. Wanneer je de hendel geheel naar boven duwt, terwijl alle kaarten in de houder zitten, zet je de boel op slot. Dit betekent dat je kan schudden wat je wil, de kaarten zullen niet uit de houder vallen.
Valenta heeft qua algemeen design duidelijk ook naar de details gekeken, wat te merken is aan het reliëf op de hendel wat de grip verbetert maar ook de algemene afwerking die zeer netjes is zonder scherpe randen of rare spleten.
De cardprotector wordt bevestigd via een MagSafe-magneet aan de Card Wallet. Voor de implementatie hiervan is gebruik gemaakt van een construct van zeer krachtige N52-magneten die in het materiaal gefreesd is. Dit bewijst zich als een zeer stabiele oplossing die als voordeel heeft dat je de cardprotector kan uitwisselen met een andere card wallet om wat voor reden dan ook, of een alternatieve accessoire zoals de Powerbank MagSafe Ultra Slim.
Bovendien biedt de magnetische toepassing mogelijkheden om je cardprotector op meer….creatieve plekken te bewaren. In plaats van ergens op je bureau of ergens op de keukentafel kun je dit kleine artikel dan ergens meer in het zicht plaatsen, zoals aan een metalen deurpost meer op ooghoogte zodat je deze makkelijker opmerkt. Dit werkt overigens wel alleen als je de cardprotector gewoon kaal gebruikt, en niet in combinatie met de cardwallet.
40 Euro is overigens niet goedkoop voor een cardprotector. Verre van zelfs. De Cardprotector MagSafe Aluminium van Valenta doet echter wel wat unieke dingen en doet dat heel goed.
Voordelen
- Slotfunctie
- Goede afwerking
- Te bevestigen via MagSafe
- Bediening aan de zijkant makkelijk toegankelijk
Nadelen:
- Prijzig
Card Wallet leer Magsafe Luxe
- RFID-afgeschermd
- Compatibel met Cardprotector Magsafe en Powerbank Magsafe Slim
- Ruimte voor munten, briefgeld en (4 tot 6) kaarten/pasjes
De Card Wallet Magsafe Luxe lijkt een soort midden te houden tussen een traditionele portemonnee en een mini-portemonnee. We hebben nog steeds het concept met een element in het midden en daaromheen de portemonnee, maar de Cardwallet is in dit geval iets groter. Dit betekent dat je op een traditionele manier je briefgeld kwijt kan.
Uw reviewer heeft jaren met een miniportemonnee rondgelopen zoals je deze meestal ziet, en een van de voornaamste zwakheden ging over het feit dat briefgeld bewaard moest worden met zo’n rare plastic clip waarin je briefgeld dan opgevouwen in moest bewaren. Daar ontwikkel je een handigheid in over de jaren door je briefjes precies op de juiste manier te vouwen en deze niet uit je portemonnee te laten vallen, maar na een paar weken de Valenta te hebben gebruikt, geeft het steken van je briefjes in een traditionele container toch weer een heel wat zekerder gevoel.
Bovendien is het gewoon veel overzichtelijker om je briefjes zo te zien zitten en daar doorheen te gaan. Ook kan je veel meer geld kwijt zonder dat je portemonnee te dik wordt om deze nog te kunnen vouwen. In een traditionele miniportemonnee heb je al weinig ruimte, maar ieder briefje neemt door het vouwen uiteraard dubbel zoveel dikte in. De Card Wallet Luxe geeft je feitelijk the best of both worlds: een kleine portemonnee, en alsnog de ruimte voor flink wat briefgeld.
Verder is er zelfs een mogelijkheid wat muntgeld te bewaren. De capaciteit is niet enorm, en als je iemand bent die nog veel boodschappen doet met contant geld komt je hiermee waarschijnlijk ruimte tekort. Maar een goede kans dat je dan ook nog iemand bent die met een full-size portemonnee loopt.
Laten we zeggen dat het gewoon een oplossing is voor wat wisselgeld dat je krijgt dat je vervolgens elders bewaard zodra je thuis komt en verder voor gewoon wat muntjes die je voor noodgevallen wel eens nodig kan hebben. Denk ook aan bijvoorbeeld consumptiemunten zoals je deze in o.a. voetbalstadia vaak gebruikt.
Tenslotte biedt de card wallet de mogelijkheid tussen de 4 en 6 pasjes te bewaren volgens wat Valenta zelf opgeeft. Drie in losse slots en nog drie bij elkaar in de ruimte eronder. Naar de ervaring van uw reviewer is dat redelijkheidshalve ook wel echt het maximum.
Heb je wat dikkere pasjes, dan wordt het aantal minder dan 6. Tijdens onze testperiode was het wel even nodig de drie slots wat los te laten komen, maar uiteindelijk zijn ze goed bruikbaar. Ook voor het gebruik van de onderste ruimte is goed nagedacht over het ontwerp; doordat de binnenste laag dun gehouden is kun je hier makkelijk bij je pasjes zonder dat je het middelste element (de cardprotector of powerbank) hoeft te verwijderen. Alle cardslots in de portemonnee zijn overigens afgeschermd van RFID.
Als je genoeg hebt aan ruimte voor 6 pasjes hoef je feitelijk niet aan een cardprotector en kan je ervoor kiezen de powerbank te bestellen als middelste element in je Mix & MagSafe-keuze.
De extra capaciteit voor pasjes en de traditionele manier om briefgeld te bewaren maakte de grootte van de wallet nodig. Dit zorgt er wel voor dat je aardig wat ruimte over houdt in het binnenste deel naast het element waar je voor gekozen hebt (cardprotector of powerbank die zoals aangegeven via Magsafe bevestigd wordt). Deze ruimte is er ook nog wanneer je de cardwallet vollaadt met pasjes en briefgeld.
Ook zie je dat door de sleuven voor de pasjes, de cardwallet aan de bovenzijde in gesloten toestand steeds wat naar boven steekt. Dit is eigenlijk altijd zo, of je nu wel of geen pasjes in de cardwallet geplaatst hebt.
De CardWallet geeft hiermee niet zo’n sexy solide indruk als de traditionele miniportemonee zoals ook Valenta deze in hun assortiment heeft in de vorm van de ‘cardcase plus wallet’. Je levert hier dus vorm in voor functionaliteit. Geen vreemd keuzedilemma voor iedereen die gadgets beoordeelt. Grappig genoeg zien we mensen vaker voor vorm kiezen, maar wanneer ze de optie hebben voor beiden te nemen gaan ze in hun dagelijkse gebruik vooral voor functionaliteit.
Wij kozen de variant van de card wallet in de cognac-gekleurde leren uitvoering. De afwerking ziet er op zich prima uit en straalt een combinatie van een moderne en klassieke look uit.
Het is echter ook duidelijk dat de lederen afwerking vrij gevoelig is voor ‘tekenen’. Denk aan krasjes en deukjes. Zelfs zonder de portemonnee samen met andere spullen in onze zak te bewaren merken we al de nodige merkjes op. Het geeft aan de ene kant je portemonnee natuurlijk een eigen karakter. Echter zijn krasjes toch anders dan slijtage door gebruik in dit opzicht.
Door de portemonnee tijdig te onderhouden met iets als leerwax of schoenpoets ziet het een en ander er al wat fatsoenlijker uit maar de fysieke merkjes blijven zichtbaar. Al zou je kunnen zeggen dat ze in de behandelde vorm eerder dat eerder genoemde karakter vormen. Hoe dan ook, aangezien dit een gebruiksvoorwerp betreft, willen we er echter ook niet al te zwaar aan hangen.
De cardwallet in deze vorm (leer, MagSafe Luxe) moet 29 euro kosten, en dat is een prima prijs naar ons idee.
Voordelen:
- Uitwisselbaarheid middelste element tussen powerbank en cardprotector met MagSafe-bevestiging
- Compact formaat
- Traditionele manier van briefgeld bewaren
- Ruimte voor muntgeld
- Ruimte voor 7 pasjes
- Handige duimuitsparing voor snelle toegang
Nadelen:
- Tekengevoelig
- Compromissen in het design ten opzichte van traditionele miniportemonnees
Powerbank Magsafe Ultra Slim
- Formaat: ~ 10 x 6,5 x 0,8 cm
- Gewicht: 110 g
- Capaciteit: 5000 mAh
- Draadloos opladen met 15 W
- Output: 5V ⎓ 2A (Max)
- Input: 5V ⎓ 3A / 9V ⎓ 2A
De Powerbank Magsafe Ultra Slim doet zijn naam eer aan met een zeer slank ontwerp. Op het moment van schrijven zijn we niet bekend met een dunner alternatief. Het apparaat is aan de ene zijde afgewerkt met aluminium en aan de andere kant van plastic, wat uiteraard nodig is vanwege de draadloze laadfunctionaliteit. Zoals de naam suggereert, evenals het gegeven dat de powerbank deel uitmaakt van de Mix & MagSafe-bundel, biedt deze ook MagSafe-functionaliteit.
De MagSafe-functie betekent in de praktijk dat native er alleen ondersteuning voor gebruik in combinatie met iPhones. Bepaalde Android-toestellen zijn cases voor te krijgen die eveneens MagSage ingebouwd hebben zitten. Daarnaast zijn er oplossingen zoals de Universal MagSafe Compatible Sticker van Valenta waar we in een andere review op in gaan.
Zoals de markt er nu voor staat kunnen we zeggen dat de powerbank ontworpen is om aan de achterkant van je iPhone te passen. Met 110 g is de powerbank licht gehouden we hebben hem eigenlijk zonder gebruikscompromissen aan ons toestel gehad. Door de afwerking en feel van zaken als de knop, maar ook het algehele design met de genuanceerd vormgegeven laadindicator-LEDjes en subtiele branding heeft het geheel een premium uitstraling.
Met de capaciteit van ongeveer 5000 mAh kun je een gemiddelde telefoon één keer en een beetje opladen (uiteraard afhankelijk van het model, van alle populaire toestellen heeft de S24 Ultra de grootste batterij met precies 5000 mAh, anderen zitten daaronder). We hebben de snelheid gemeten op onze Galaxy S23 en bedraad kwamen we tot een laadsnelheid van ergens tussen de 3200 en 3500 mA en draadloos ongeveer ergens rond de 1440 mA. De Ultra Slim Powerbank is daarmee geen hardloper, maar ook zeker niet traag; je laadt je toestel binnen een uur op.
Aangezien het apparaat ontworpen is om gewoon aan je telefoon bevestigd te blijven is de laadsnelheid eigenlijk ook niet relevant. Met 45 Euro is de Valenta Powerbank Magsafe Ultra Slim niet goedkoop gezien de specificaties, maar gezien het fysieke ontwerp en de praktische bruikbaarheid vinden we 45 euro ook niet perse duur.
Voordelen:
- Compact ontwerp
- MagSafe-compatibiliteit
Nadelen:
- –
Conclusie
We hebben enkele weken met de Mix & MagSafe-combinatie rondgelopen en gezegd moet worden dat dit uitermate beviel. Zoals aangegeven houdt de CardWallet MagSafe Luxe het midden tussen de bekende miniportemonnee en een meer traditioneel ontwerp. Het geeft veel meer zekerheid briefgeld te handelen op de traditionele manier.
Dat je ook wat muntgeld mee kan nemen is een voordeel. De gevoeligheid voor krasjes is een beetje jammer, net als dat het naar ons idee niet gaat om karaktervolle gebruiksmerken. Het is echter niet zo dat de wallet op enige manier functionaliteit verliest. Daarbij blijft het natuurlijk een gebruiksvoorwerp en als je de portemonnee behandeld met iets als schoenpoets of leerwas ziet het er al een stuk beter uit en kunnen we het ons moeilijk voorstellen dat je je er echt aan ergert.
Uw reviewer koos er in de praktijk vooral voor de cardprotector te combineren met de cardwallet, omdat het tevoorschijn halen van betaalpasjes toch aanzienlijk makkelijker is dan deze uit de cardwallet te trekken. Bovendien is de kans dat deze met een lege telefoon komt te zitten met een draadloze lader in de auto en de nodige laadmogelijkheden overal, niet bijzonder groot. Zouden we ergens zijn waar dit niet het geval is, dan zou waarschijnlijk de keus voor de powerbank gemaakt worden. Natuurlijk is het verder zo dat niet iedereen hetzelfde gebruik heeft. We kunnen het ons goed voorstellen dat iemand anders weer liever de powerbank gebruikt.
De cardprotector is wat prijzig, maar met de slot-functie, de hendel aan de zijkant en de algemene afwerking, de beste die we tot nu toe geprobeerd hebben. De Ultra Slim Powerbank is een prettige accessoire, maar vooral handig in de Mix & MagSafe-bundel als je echt vaak een powerbank nodig hebt van dit specifieke concept (gericht op de capaciteit).
Al met al kunnen met gemak de Mix & Magsafe-bundel aanraden. Het is een aardige investering voor een portemonnee, maar dat mag. Niet alles hoeft voor iedereen te zijn en bovendien heb je het over een product dat je tot in lengte van jaren kan gebruiken (nou ja, de powerbank dan niet als je deze actief gebruikt, maar ok).
Voor meer info over Valentaproducten: