De G2 is een opvallende smartphone. LG is namelijk de eerste die de volumeknoppen en de standby knop naar achteren plaatst. Daarnaast is deze smartphone qua specs niet één van de minste. Wij voelden het nieuwe vlaggenschip van LG de afgelopen twee weken aan de tand.
Unboxing
Qua uitrusting is de G2 lekker compleet. Je krijgt naast de smartphone en de accu een kleine handleiding, een tooltje om de SIM te kunnen plaatsen, een netstroom lader en een USB kabel. LG levert ook een QuadBeat 2 headset mee.
Design
De achterkant van de G2 is voorzien van een mooie afdekking van polycarbonaat. Net als Samsung, heeft LG veel tijd gestoken in het design waardoor de het heel hing-end uitziet. Sterker nog, het oppervlak is niet eens helemaal glad en dat voelt prima aan.
De knoppen van de G2 zijn onder de camera geplaatst. Normaal zitten deze aan de zijkant. Omdat veel mensen tijdens het werken met de smartphone een vinger in dat gebied hebben, een interessant idee. Of het werkt kom ik zo op terug.
Aan de zijkant vinden we ook nog een Micro-SIM slot. op een paar gaatjes voor microfoons / speakers en een micro-USB aansluiting na zijn de randen heel clean en dat ziet er netjes uit.
Display
LG heeft de G2 voorzien van een Full HD (1080p) IPS display van 5,2 inch. Met een pixeldichtheid van 424 pixels per inch levert dat een mooi plaatje op. De kijkhoek is lekker breed.
Specs
Onder de motorkap van deze smartphone ligt een 2.2GHz quad-core processor met 2GB aan werkgeheugen. Voor games ligt er een Adreno 330 GPU naast. Graphics van games zien er dan ook prima uit.
Camera
Aan de voorkant zit een simpele 2.1 megapixel camera. Aan de achterkant zit een veel betere 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een LED flash. De testfoto’s spreken voor zich.
Gebruikservaring
De knoppen aan de achterkant zijn qua idee echt geniaal. Toch erger ik me eraan. De knoppen moeten wat harder worden ingedrukt en daarmee druk je met je wijsvinger je smartphone weg van je hand. Dit terwijl je normaal een knijpende beweging maakt. Ik ben hier zelf dan ook niet gek op.
LG heeft heel wat slimme functies overgenomen. Zo is het mogelijk om het scherm te activeren door er twee keer op te tikken. Hoewel de G2 dit met een kleine vertraging doet, is het erg prettig omdat je de knop aan de achterkant niet hoeft te gebruiken. Ook houdt het toestel via de camera in de gaten of je naar het scherm kijkt.
LG heeft voor de interface wat grote knoppen gebruikt. Hierdoor ziet de interface er iets simpeler uit. Toch werkt het fijn. Ook is het mogelijk om de volgorde van de knoppen onderaan het scherm te bepalen. Handig wanneer je van een ander merk afkomt en slim van LG.
Accessoires
Boven noemden we al even de QuickBeat 2 headset die je meteen al bij je G2 smartphone krijgt. Daarnaast levert LG net als Samsung een cover waarbij je het scherm kunt blijven gebruiken. Deze bevat een serie eigen apps. Natuurlijk hebben we hier ook een review van.
Conclusie
Innovatief zijn ze zeker, die knoppen op de achterkant. Echt blij wordt ik er niet van, maar dat compenseert LG’s G2 gewoon door lekker snel te zijn en veel slimme functies aan boord te hebben. Met 5,2 inch is het display wat kleiner als dat van andere high-end smartphones, maar zal het voor velen qua formaat wel erg prettig zijn.