Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: EasyPix EasyPhone EP51 (Android smartphone)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer lage prijs
  • Aardig display
  • Goede camera
  • Werkt lekker vlot

THE BAD

  • Niet heel geschikt voor games
  • Scherm is onzichtbaar op polariserende zonnebrillen

EasyPix is nog geen heel grote speler in Nederland, maar met de EP51 zet het bedrijf toch een budget smartphone in de markt met interessante specs. Tijd voor ons om de EP51 eens goed aan de tand te voelen.

Unboxing

In de doos vinden we ongeveer dezelfde uitrusting die we bij de topmerken zien. Een simpel headsetje, een USB kabeltje en een USB ladertje. Meer heb je ook niet nodig.

Design

Dat we het over een goedkoop toestel hebben, zien we terug in het uiterlijk van de EP51. Het is één en al plastic. Toch is de afwerking van de smartphone best netjes.

Display

De EasyPhone EP51 is voorzien van een 5 inch IPS display met 960×540 pixels. Effectief is dat zo’n 220 pixels per inch. Het display voelt wat stroef aan en is in de hoeken minder gevoelig. Vooral als je de instellingen wilt openen, kan dat wat lastig zijn.

Qua kijkhoeken is het display wat beperkt, maar problematisch is dat niet. Voor deze prijscategorie is de kijkhoek zelfs goed te noemen. Wel heeft het display een blauwe zweem. Dit valt vooral op in witte beeldpartijen. Deze zijn een beetje kil.

Dragers van een polariserende zonnebril zullen merken dat het scherm helemaal zwart is wanneer je het toestel horizontaal houdt.

Specs

EasyPix bezuinigt niet op de aankoop van de chipset van de EP51. Net als de grote merken, komt deze van Qualcomm. Het betreft een quad-core 1.21 Ghz processor met 1GB aan werkgeheugen en een Adreno 203 GPU.

Voor algemene bezigheden (Facebook, WhatsApp etc) volstaat deze uitrusting. Het wisselen tussen apps gaat zelfs nog redelijk vlot. 3D games kun je vergeten. De framerate dendert omlaag.

Het geheugen in de EP51 is een duidelijk punt van besparing geweest. Het bestaat uit 2 maal 2GB aan opslagruimte. De eerste 2GB is gereserveerd voor Android en de bijbehorende apps. De tweede partitie van 2GB kun je zelf indelen. Daarnaast kun je tot 32GB toevoegen als micro-SD kaart.

Met Wi-Fi b/g/n ondersteuning op 2.4GHz heb je een aardige verbinding. Bleutooth 4.1 ondersteuning zorgt er voor dat de EP51 met de nieuwste BT accessoires gekoppeld kan worden.

De EP51 is een 3G toestel en werkt prima op de Nederlandse netwerken. Het is bovendien een dual-SIM toestel, handig als je in de grensstreek leeft.

Camera

Van de 8 megapixel camera van de EP51 ben ik onder de indruk. De foto app is dan wat beperkt, maar de foto’s die ik met het toestel heb gemaakt zijn behoorlijk goed.

 

Conclusie

De EasyPhone EP51 heeft een prijskaartje van €199 meegekregen en dat is niet verkeerd voor een Android met een 5 inch display en een 1.21GHz processor.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.