Philips introduceerde haar nieuwe Shaver 9000-serie dit jaar met een enorme promotie. Niet alleen wist Philips een aantal enorm leuke commercials voor de Shaver 9000-serie op te nemen, samen met partner XCOR geeft Philips ook nog eens 20 ruimtereizen weg aan kopers van het scheersysteem.
Het Shaver 9000-serie systeem bestaat uit een scheeroppervlak met drie roterende V-Track messen. Daarmee behoort de Shaver 9000-serie tot de rotary shavers. Door een flexibel systeem kunnen de drie messen naar binnen, en naar buiten buigen om zo de contouren van het gezicht te volgen.
Unboxing
Wij ontvingen de Shaver 9000-serie in een speciale PR box. Deze ziet er anders uit dan wat je in de winkel gaat vinden. Vandaar dat we geen unboxing hebben gefilmd. In plaats daarvan een foto overzicht;
Het Shaver 9000-serie scheersysteem bevat alles om het scheersysteem thuis goed te onderhouden, maar ook een hardcase om het scheerapparaat mee op reis te nemen. Voor mannen met een baardje levert Philips ook een SmartClock baardstyler mee die het scheerapparaat in een handige tondeuse verandert.
Onderhouden
Voor het onderhouden van het scheerstation levert Philips een laad/schoonmaaksysteem mee met de naam SmartClean Pro. Hoewel je de bijgeleverde adapter direct in het scheerapparaat kunt steken om hem onderweg op te laden, werkt de adapter ook rechtstreeks op het schoonmaakstation.
Wanneer je het Shaver 9000-serie scheerapparaat in het station drukt, zal het beginnen te laden. Op de rand lichten lampjes op met eigenlijk als enige optie om het scheerapparaat schoon te maken. Het betreft touch knoppen, dus het oppervlak van het schoonmaakstation is netjes strak en zwart wanneer je deze niet gebruikt.
Start je naast het laden ook de schoonmaak. Zullen de messen in een speciale vloeistof worden gespoeld. Daarna start een lang droogproces. Na ongeveer vier uur is het Shaver 9000-serie schoon en kurkdroog.
Voor het spoelen gebruikt Philips een speciale cassette met een combinatie van een schoonmaakmiddel en een smeermiddel. De vloeistof vervuilt en verdampt. Na verloop van tijd moet je deze cassettes dan ook wisselen.
De scheersensatie
Iedereen die GG een beetje volgt weet dat als het op scheerapparaten aankomt, ik vooral veel apparaten op basis van folies heb getest. Een gebied waar met name Braun zeer actief in is. Ik heb dan ook echt de tijd moeten nemen om het scheren met de Shaver 9000-serie van Philips onder de knie te krijgen.
Dit komt doordat de ronde messen voor een optimaal scheerresultaat in cirkels over de huid bewogen moeten worden terwijl scheerapparaten met een folie meer de bewegingen van traditionele scheermessen volgen. Dit vraagt even gewenning. Overigens heb je met de Shaver 9000-serie de optie om wel of geen scheerschuim te gebruiken. Net wat jouw voorkeur geniet.
Toch blijkt al snel dat deze vorm van scheren lonend is. Vooral in de nek waar haren alle kanten op groeien blijken minder scheerbewegingen nodig om hardnekkige baardharen een kopje kleiner te maken. Het scheeroppervlak met drie koppen is bovendien erg groot waardoor de scheertijd voor mijn gevoel een stuk korter is geworden.
Het schoonmaken met het laadstation ervaar ik ook als zeer prettig. Hoewel de kop van het Shaver 9000-serie scheersysteem goed uit te spoelen is, zet ik wekelijks de schoonmaakroutine in om zeker te zijn dat de koppen echt goed schoon zijn.
Op een enkele acculading, kun je ongeveer 50 minuten scheren. Dit komt overeen met mijn ervaring. Het laden van het scheerapparaat duurt een uurtje.
Conclusie
Het Shaver 9000-serie system van Philips is een premium scheersysteem. Dit merk je meteen wanneer je hem uitpakt. Aan alles lijkt te zijn gedacht. Daarnaast is de klassieke vormgeving van het scheerapparaat erg mooi om te zien. Handig is dat je hem ook als baardtrimmer kunt gebruiken en dat je alles krijgt om de Shaver 9000-serie mee op reis te nemen. Het scheren met de Shaver 9000-serieis dan ook een zeer fijne ervaring.
2 reacties
Moeten de rond roterende koppen ook afgenomen worden en zuiver gemaakt worden. Zo ja ? hoe ?
Wat bedoel je daarmee? Ik weet dat er wat verschillen zitten tussen Vlaams en Nederlands, dus ik weet niet zeker wat jouw vraag nu is.