Het klimaat in huis bijhouden is erg belangrijk. Zeker in vochtige ruimtes. Denk daarbij aan de badkamer. Wanneer je dit koppelt aan een smart home systeem, kan dit jouw leven een stuk gemakkelijker maken. Denk aan het automatisch starten en stoppen van de afzuiging of misschien wel het openen van het raam.
Unboxing
De unboxing van de Devolo Home Control Vochtigheidsmelder (Z-Wave) laat weinig verrassingen zien. Naast de sensor en handleiding vinden we een 3M dubbelzijdige sticker om de sensor op te plakken en twee schroefjes om hem vast te schroeven.
Design
Qua design lijkt de Devolo Home Control Vochtigheidsmelder (Z-Wave) sterk op andere Z-Wave sensoren van Devolo. Gewoon netjes afgewerkt en van stevig materiaal. Helemaal niet erg om in het zicht te hebben hangen.
Installatie
De installatie liet ik via de desktop verlopen. Gewoon via het MyDevolo portaal. Daar kan ik deze sensor gemakkelijk toevoegen aan het Z-Wave netwerk van de Devolo Home Control Hub. Simpelweg door onder apparaten op de plus te drukken de stappen te volgen, heb je hem met een minuut geïnstalleerd. Daarna moet je er vooral nog een goed plekje voor zoeken ;-).
Werking
De Devolo Home Control Vochtigheidsmelder meet vooral waarden waarop je zelf kunt schakelen. Dit schakelen doe je onder de regels, waar je deze sensor toevoegt. Wil je dat er ‘iets’ gebeurt, is het wel handig eerst dat scenario aan te maken. Onder regels knoop je namelijk de werking van de Devolo Home Control Vochtigheidsmelder aan één of meerdere scenario’s.
Inspiratie
Ik noemde het bij de opening al. Je zou de ventilatie van de badkamer kunnen schakelen op basis van deze Devolo Home Control Vochtigheidsmelder, maar je kunt hem ook in de kruipruimte inzetten. Zo weet je hoe vochtig het daar is en of je deze moet luchten. Of op zolder voor hetzelfde verhaal. Er is dus wel wat te verzinnen met deze sensor.
Conclusie: Devolo Home Control Vochtigheidsmelder
De installatie van de Devolo Home Control Vochtigheidsmelder verloopt vlekkeloos. De Devolo Home Control Hub begeleidt je perfect door het proces. Daarna is het aanmaken van regels en scenario’s ook goed te doen. Geen nadelen te benoemen.